Teknologiakiinteistöt on avannut anonyymin vihjekanavan epäkohdista kertomiseen. Kanavan tarkoituksena on vähentää mahdollisuutta väärinkäytöksiin.
Idea kanavan avaamisesta tuli EU:n niin kutsutusta Whistleblower-direktiivistä, joka velvoittaa kaikki yli 50 ihmistä työllistävät yritykset ja julkisen sektorin toimijat perustamaan ilmoituskanavan väärinkäytöksistä kertomiseen.
– Halusimme avata kanavan, vaikkei se vielä olekaan meille lakisääteinen vaatimus. Kanavan avaamisella viestimme siitä, että haluamme toimia oikein ja vastuullisesti, lisätä avoimuutta ja toimia esimerkkinä muille yrityksille. Lisäksi kanava tuottaa arvokasta tietoa yrityksen liiketoiminnan riskienhallinnan tueksi, kertoo Teknologiakiinteistöjen yhtiölakimies Maaria Salmenpohja.
Idea kanavan avaamisesta tuli EU:n niin kutsutusta Whistleblower-direktiivistä.
Vihjekanavan kautta tietoon tulleet mahdolliset väärinkäytökset käsitellään Teknologiakiinteistöissä ja epäkohtiin puututaan. Vihjeen jättäjällä ei tarvitse olla kattavia todisteita väärinkäytöksestä, mutta asian käsittelemiseksi on tärkeää, että vihjeessä kerrotaan mahdollisimman tarkasti kaikki väärinkäytösepäilyyn liittyvät asiat.
Ilmoituksen voi tehdä joko täysin anonyymisti tai omilla yhteystiedoilla. Ilmoituksen tekijä voi halutessaan myös jättää ilmoituskanavaan yhteydenottopyynnön, jolloin häneen ollaan yhteydessä ja hän voi kertoa ilmoituksen suoraan käsittelijälle.
Ilmoituksen jättämisen jälkeen ilmoittaja saa pin-koodin, jolla hän pääsee kirjautumaan järjestelmään ja jonka avulla hän voi halutessaan tarkastella asian etenemistä. Jokaisesta ilmoituksesta tehdään ratkaisu kolmen kuukauden kuluessa, jos se on mahdollista.
Ilmoitus tehdään lomakkeella, joka löytyy Teknologiakiinteistöjen nettisivujen alalaidasta.
Lue myös:
Teknologiakiinteistöt julkaisi eettiset ohjeensa