Kuka olet ja mitä teet täällä?
– Olen J-P Kupiainen, työskentelen kokkina ravintola Maunossa.
Millaista on joulunaika lounasravintolassa?
– Tällä viikolla olemme tehneet joka päivä joululounaita buffet-pöytään. Itse työskentelen avokeittiön puolella, eli teen valmiita annoksia lounastajille. Tänään (torstaina) paistan lehtipihvejä, ranskalaisia ja lisukkeeksi lämpimiä kasviksia. Joulunaika on mukavaa, täällä on leppoisa tunnelma.
Miten olet viihtynyt täällä Turussa?
– Olen ollut Maunossa töissä reilu puolitoista vuotta. Olen kotoisin Itä-Suomesta. Vietin ulkomailla 8 vuotta, ennen kuin tulin takaisin Suomeen. Turkuun muutto ei silloin ollut suunnitelmissa, mutta nyt olen viihtynyt täällä jo useamman vuoden. Työpaikkani Mauno on pieni yksikkö verrattuna ravintolaketjuihin, joten meidän etunamme on joustavuus. Olemme nopeita reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin. Välillä on kiirettä keittiössä, mutta tykkään kyllä työstäni. Meillä on täällä hyvä porukka, jolta onnistuu mikä vain!
Auto, pyörä vai bussi?
– Auto. Aamuherätys on sen verran aikaisin, että autolla pääsee kätevimmin töihin.
Mitä ruokaa tykkäät valmistaa kotona?
– Teen ruokaa mielelläni myös kotona, yksi suosikeistani on paahtopaisti.
Mikä on joulupöydän suosikkisi?
– Joulupöytääni kuuluvat muikunmäti, perunapiirakat ja lanttulaatikko. Nämä ovat erityisesti itäsuomalaisia joulupöydän perinteisiä herkkuja, jotka kuuluvat jouluun joka vuosi.
Kiitos haastattelusta ja hyvää joulun odotusta J-P!
J-P:tä jututettiin ravintola Maunossa BioCityssä.?